15 Ağustos 2010 Pazar

24 Mart 2010 - Robin (of Batman)

Bu hafta, şöyle oyunlardan bahsetmişiz:

- Labirent üzerinde, hafızaya dayalı, nesne toplama üzerine bir oyun.
- Kokteyl yapma oyunu. (süper fikir!)
- Süperkahraman yancısı oyunu.

En ilgi çeken, süperkahraman yancısı oyunu oldu.

- Hain Evlat Ökkeş + arkadaşı
- Kötü kedi şerafettin + kankası
- Batman + Robin
- Redkit + Rintintin
- Ash + Pikaçu

Bunların arasından konsepte en çok uyanı Batman ve Robin oldu.

Hikayede, tüm ağır işi yapan ve tehlikelere atlayan, aslında Robin. Batman sadece iş bittiğinde ortaya çıkıp karizmasını yapıyor, kredileri topluyor. Batman'in açısından bakınca, işi gerçekten kendisi yaptığını düşünüyor. Onun için Robin sadece bir yardımcı. İki boyutlu bir platform oyunu olan bu oyunda örneğin üst platformda biz Batman'i izlerken, Robin aşağıda onun hemen altında koşup sırtında koca bir çuvalda ihtiyacı olabilecek aletleri taşıyor, gerektiğinde ona uzatıyor, gerektiğinde onun yerine dövüşe giriyor.

İşler kötü giderse, Batman hemen Robin'i azarlayıp suçluyor. Ama işler iyi giderse, tüm başarı Batman'e ait oluyor.

Robin'in konsept tasarımında sürekli olarak Batman'in eşyalarını sırtındaki koca çuvalda taşıyan, güçlü ve işine odaklı, yalnızca bölümlerin sonunda krediyi Batman toplayınca başını iki tarafa sallayıp Batman'i ve onu alkışlayanları hafiften ayıplayan bir karakter düşündük.

HİKAYE 1

Batman, diğer binanın tepesine fırlattığı ip üzerinden giderek mahsur durumda olan kızı kurtaracak. Ama 5 katlı binanın içi düşmanlarla dolu. Oyuncu robin'i kontrol ederek binadaki düşmanları temizliyor önce, kızı kurtarıyor ve çatıya çıkarıyor. Çatıya gelen Batman, kızı kurtarmış oluyor.

Robin'i yönlendirirken, zaman zaman Batman'in isteklerine de cevap vermek gerkebilir. İkisini de aynı anda ekranda görmek çoğunlukla mümkün olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder