7 Şubat 2010 Pazar

9. Buluşmanın Özeti (13 Ocak)

Buluşmada önce şu fikirler gündeme geldi:

1. Utku'nun "Terminal filminin oyunu" ve "otopark tycoon" önerileri
2. Ertan'ın "Kale yıkmaca oyununu modifiye edelim" önerisi
3. Turgut'un "Stronghold'u baştan yapalım" önerisi
4. Murat'ın "Göktaşı delmece" fikri
5. Ertan'ın "Keçi Hastanesi'nin adventure'unu yapalım" fikri
6. Ertan'ın "Sokak futbolu" hatırlatması.

Ama sonra, bir kelime atalım ortaya ve ordan nereye giderse onu yapalım dedik, bu aşamada Oykun'dan "Pigme Yamyamlar" diye bir fikir çıktı. Baştan ne kadar "kafamda bir oyun fikri yok sadece öylesine salladım" dediyse de, grup en çok bu fikre oy verdi ve sonunda da çok keyifli bir oyun çıktı :)

Oyun Mutfağı 2010 01 13


Oyun tasarımı
Oyunda bir ormanın içinde yaşayan yamyam kabilesini kontrol ediyor ve insanların yerleştikleri bölgeleri bir bir geri almalarını sağlayarak onlara yardım ediyoruz. Zamanla tüm topraklara sahip olan yamyamlar insanlar karşısında gerilemiş ve son bir bölgeye sıkışmışlar ve artık canlarına tak etmiş!

Görsel olarak Commandos tarzı 2.5 boyutlu bir ekrandan bakıyoruz haritaya. Yamyamları birinci elden, "sen şuraya git", "sen bunu yap" şeklinde yönlendiriyoruz. Ekran, RTS oyunlarında olduğu gibi haritanın bir bölgesine odaklanıyor ve fare yardımıyla sekiz yöne hareket ettirilebiliyor.

Oyun Mutfağı 2010 01 13


Haritanın tamamı, bir köşesinde küçük bir kabile toteminin bulunduğu bölgelere ayrılmış. Yamyamlar sadece tek bir bölgenin hakimiyetine sahip. Kalan tüm bölgeler insanların elinde. Bu ellerinde kalan tek bölgedeki yamyamlar, zaman zaman gezerken bölgeye gelen insanları yiyerek yaşamlarını sürdürüyorlar. Yamyamların nüfuslarına doğru orantılı olan bir et tüketim hızları var ve eğer o hızda et bulamazlarsa birbirlerini yemeye başlıyorlar. Amaç, sırayla bölgeleri geri alarak totemlerini geri kazanmak ve tüm haritayı tekrar yamyam kontrolüne almak. Her totemin 10 yamyamlık kapasitesi var, ve yeni bölgeler işgal ettikçe bu yamyamlar o bölgelerde doğmaya başlıyorlar.

Yamyam nüfusumuz üçe ayrılmış: Tuzakçı yamyamlar, Tüftüfçü yamyamlar ve Taşıyıcı yamyamlar. Tuzakçı yamyamlar bir bölgeye gidip tuzak kurabiliyorlar ve bu tuzağa gezgin insanlardan biri yakalandığındaysa taşıyıcılar yakalanan insanı oradan alıp en yakın toteme esir olarak götürüyorlar ve bu insanlar yenmek üzere stoğa eklenmiş oluyor. Eğer tuzağa bir insan yakalandığında kısa süre içinde taşıyıcı yamyamlar onu almazsa, başka insanlar durumu keşfedip onu kurtarabiliyorlar. Bu durum oluşursa insanların polis gücü bölgeye gelip o tuzağı yakınındaki diğer tuzaklarla birlikte temizliyor ve bölgedeki yamyam birimlerimizi de geri gelmemek üzere götürüyor. Ancak o bölgede en az bir tüftüfçü yamyamımız varsa polise karşı koyup bölgenin tekrar insan kontrolüne geçmesini engelleyebiliyor. Hatta eğer tüftüfçü yamyam polisi vurup bayılttıktan sonra taşıyıcı yamyamlar polis birimlerini en yakın totem'e taşıyabilirlerse, normal insanlara göre iki katı gıda stoğu elde ediyorlar.

Oyun Mutfağı 2010 01 13


Tüm yamyamlarımız tükendiğinde oyunu kaybediyoruz, bunun olmaması içinse sürekli avlanmak zorundayız. Bununla birlikte nüfusumuz arttıkça gıda isteğimiz de arttığından oyun gittikçe zorlaşmak durumunda. Her işgal ettiğimiz bölgeyle birlikte görsel olarak da o bölge ormanlaşmaya, koyu yeşil bir renge bürünmeye başlıyor. Kaybettiğimiz her bölge ise grileşmeye, beton parçalarına bürünmeye başlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder